Hop til hovedindholdet

Hans Knudsen Instituttet logo

Low Arousal - Hvordan støtter jeg borgerens trivsel og tryghed? Kursus á 3 dage.


Dato og tid

Mandag d. 7. oktober 2024 kl. 09:00 til onsdag d. 9. oktober 2024 kl. 15:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 1. oktober 2024 kl. 09:00

Sted

HKI STU Nordvestsjælland , Ahlgade 63,3, 4300 Holbæk HKI STU Nordvestsjælland
Ahlgade 63,3
4300 Holbæk

Low Arousal - Hvordan støtter jeg borgerens trivsel og tryghed? Kursus á 3 dage.


Low Arousal - Hvordan støtter jeg borgerens trivsel og tryghed?

Low Arousal er en tilgang med fokus på, hvordan fagprofessionelle gennem egen adfærd kan støtte borgerens trivsel og udvikling af nye strategier til mere hensigtsmæssig adfærd i vanskelige situationer.

Low Arousal kan anvendes til flere målgrupper, hvor udfordrende adfærd forekommer, herunder borgere med udviklingshæmning og udfordrende adfærd. I dansk kontekst er tilgangen også afprøvet til borgere med udviklingshæmning og selvskadende adfærd. Low Arousal benævnes på dansk bl.a. som Rogivende Pædagogik og Ikkekonfronterende Pædagogik.

Low Arousal har til formål at give fagprofessionelle kompetencer til at støtte borgeren i at ændre en udfordrende adfærd ved at undgå konfronterende situationer og søge at opnå lav grad af modstand hos borgeren.

Danske evalueringer af Low Arousal, Afstemt Pædagogik og LA2 viser tegn på, at tilgangen har positiv effekt for både borgerne og de fagprofessionelle, bl.a. ift. betydelig nedgang i magtanvendelse og i hændelser med udfordrende adfærd. Derudover peger evalueringerne på, at tilgangen medfører en øget trivsel for borgere og fagprofessionelle.

LA2 har et recovery-perspektiv og fokus på samarbejde mellem borger og fagprofessionelle om forebyggelse, håndtering og læring af udfordrende episoder. LA2 er udarbejdet af Sopra for Socialstyrelsen i et satspuljeprojekt omkring forebyggelse af vold og fremme af trivsel på botilbud.

Kurset henvender sig til fagprofessionelle der arbejder med unge og voksne med autisme, ADHD, udviklingshæmning, psykiske vanskeligheder, som gerne vil have større kendskab til brugen og implementering af LA2 i praksis.

Kurset indeholder:

  • Gennemgang af Low Arousal og LA2 og de grundlæggende teorier tilgangen bygger på.
  • Hands on gennemgang og udarbejdelse af de 3 grundlæggende planer i LA2:
    Tryghedsplan, Trivselsplan og Læringsplan. Derudover vil der også være gennemgang af mestringsplaner.
  • Redskaber til at fremme trivsel og skabe større indflydelse på eget liv.
  • Der vil i undervisningen være fokus på forebyggelse, håndtering og læring med udgangspunkt i borgerens indefra perspektiv og med udgangspunkt i de fagprofessionelles udefra perspektiv.

Der vil de 3 dage være et oplæg fra fagprofessionelle og borger der fortæller om hvordan de har implementeret LA2 i deres arbejde.

Dag 1. vil der være et oplæg af Lars. Lars er den første LA2 instruktør med dobbeltkompetencer – kompetencer i form af LA2 faglighed og kompetencer i form af levede erfaringer.

Oplægsholder: Pia Lindberg Fenger

Pia Lindberg Fenger: Pædagog, VISO-specialist, autoriseret LA2 underviser og pædagogisk konsulent med speciale inden for autisme og andre tillægsdiagnoser. Pia har mangeårige erfaringer med både børn, unge og voksne og med tillægsdiagnoser som fx udviklingshæmning, angst, depression, OCD, stress og søvnforstyrrelse samt mange typer af syndromer. Pia har Cool Kids Vejlederuddannelsen, arbejder ud fra Neuropædagogisk og Low Arousal tilgang, og bruger TEACCH principperne til strukturering og støtte i hverdagen.

 

 
Målgruppe: Fagpersoner som arbejder med mennesker, som har kognitive funktionsnedsættelser og/eller er psykisk sårbare. Fx pædagoger, sagsbehandlere og speciallærere. Fagprofessionelle der arbejder med unge og voksne med autisme, ADHD, udviklingshæmning, psykiske vanskeligheder, som gerne vil have større kendskab til brugen og implementering af LA2 i praksis.
 
Form: Kurset vil forløbe over 3 sammenhængende dage og undervisningen vil indeholde teori og praksis øvelser.
 
Forplejning: Der vil være forplejning i form af morgenmad, frokost og eftermiddagssnack samt drikkevarer.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Hans Knudsen Instituttet
Tlf: +45 39162130
hki@hki.dk

Kontaktinformation til arrangør

Hans Knudsen Instituttet
Tlf: +45 39162130
hki@hki.dk